КОСМИЧEСКА ВАЛУТА, СИЛАТА НА ВЪТРЕШНОТО БОГАТСТВО

«Космическата валута обозначава конкретен материален процес, чрез който можем да надхвърлим скромния свят от три измерения, издигайки нашите познавателни способности до по -високи нива, което в крайна сметка би могло да ни доведе до постигане на човешко съвършенство. Преди това е препоръчително да отхвърлим всеки опит за постигане на произволни желания, възникнали без реални заслуги и дълбока оценка.

По принцип има два вида желания: произволни, или невалидни, които поради липса на естествена природосъобразност са плод на страсти или на временно увлечение, и такива – подкрепени от мъдростта на висшето съзнание, което търси блага и стойности, еквивалентни на вложеното в тях-нещо като духовен бартер . Трябва да се отбележи, че висшето съзнание не е вродено, то съществува само в латентно състояние, затова е необходимо да се развива според конкретните указания в книгите ми. Трябва да имаме предвид, че ако ни липсва мъдрост при избора на наистина полезните за нас желания в дълбокия смисъл на думата, това би могло сериозно да навреди на живота ни- нещо предвидимо ако сме развили „многоизмерно“ съзнание с по -висша и по -пълна визия. Върховната цел на този път на „космическата валута“ е да се постигне човешко съвършенство чрез духовност от приложно естество, базирано на конкретна научна основа ”.

КОСМИЧЕСКА СТЪЛБА

„Много малко хора осъзнават истинската цел на живота – какво наистина си струва – а именно да познаеш и намериш себе си, така че един ден да се погледнеш в очите и да кажеш:„ това съм аз”.

Човешкото същество търси истината чрез сложни теории и масивни знания, с които успява само външно да се “опакова”с култура и ценз, но оставайки душевно на нивото на животното. Човекът не осъзнава, че единственото място където може да намери всичко за себе си, е в него самия. Най -големите истини, тайнитe на живота, се намират в най -простите неща, не в сложните и рафинираните. Той не осъзнава, че в една човешка сълза има повече наука, истина и красота, отколкото във всички университети по света.

Само този, който познава себе си, може да постигне бавното и постепенно отделяне от животното ”.

Дарио Салас Сомер

ХИПСОСЪЗНАНИЕ

„Хипсосъзнанието се стреми да повиши съзнателния потенциал на индивида чрез различни упражнения, позволявайки му да постигне самоконтрол, баланс, спокойствие, интелектуалeн фокус . Накратко, хипсосъзнанието въвежда човека в качествено ново състояние на съзнанието: по-висше, по-човечно, по- aвтентично.

Хипсосъзнанието формира Азa и го води към пълното му съзряване. Само човек със съзнателно формиран, зрял “Аз”, може да кажe с основателно самочувствие: „Аз съм човешко същество“. Такъв индивид e в състояние да се самоопредели, както и да се освободи от ирационалното, емоционално поведение на тълпата. По този начин той постигa смисъла на определението: СЪЗНАТЕЛНО И ИНТЕЛИГЕНТНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВO.”

ЗВЕЗДНИЯТ ЧОВЕК

„Тези, които четат тази книга, очаквайки да намерят есе за комерсиално подсладен езотеризъм, ще бъдат силно разочаровани.

Звездният човек се асоциира с по-висше (от всичко известно досега) знание за човека и идея за това какво може да се направи за доброто на човечеството.

Мъдростта, истинският произход на знанието, представлява най -голямото съкровище, към което човешките същества могат да се стремят през този или всеки друг век на планетата Земя, или другаде в пределите на Вселената. Това е Magnum Art, перфектната визия за съществената реалност на Природата, която се стреми да развие способността да вижда себе си обективно и да оценява истинското ниво на развитие на собствения си инструмент за познание, ума. Цялото знание, за да бъде реално, трябва да се основава на вътрешната реалност на индивида и да бъде интегрирано в мъдра, справедлива, вездесъща, безсмъртна и вечна природа.

Не може да имаме друг избор, освен да постигнем автентична власт над себе си и собственото си съществуване, като по този начин се стремим да притежаваме такова състояние на осъзнатост, в което дисхармонията, разрушителността, грозотата, агресията и нещастието вече не съществуват ”.

Дарио Салас Сомер

НАУКАТА ЗА ЛЮБОВТА

«Необходимо е да приемем болезнената реалност, че човешките същества нямат и най -малка представа за това какво всъщност е любовта, поради което не знаят как да обичат нито противоположния пол, нито света, нито себе си», посочва авторът на това разкриващо Истинската любов произведение.

Целта на тази великолепна книга е да научи всеки, който желае на науката за любовта, основана на принципите на херметичната мъдрост и неизменните закони на божествената природа.

Дарио Салас Сомер уверява, че всеки, който ефективно разбира това „изкуство“ и го прилага правилно, „ще постигне любящо и духовно щастие с интензивност, сила и качество, каквито никога не би могъл да мечтае, и това щастие ще бъде стабилно и “вечно».

СЪЩЕСТВУВА ЛИ ЖЕНАТА

„Осъществяването на автентична женственост зависи от духовната реализация на жената, от сублимирането на женската й природа до статус на по-висша жена, трансформирането й от “жена от глина” в Звездна жена.

Женската природа по принцип е първична, страстна, и тъй като тази природа е заложена във всяка женa, това често кара жените да се държат в противоречие със собствените си интереси. Необходимо е да се разбере, че подобни качества на жената обикновено се приемат за изконно женски, без в действителност да са изчерпващи за женската природа.

Някои от тези характеристики са свързани с доминиране, контрол, егоизъм, нарцисизъм, завист, ненаситност, празнота – за да назовем само няколко. Всички тези модели на поведениe намаляват качеството на живот на жената и могат я да доведат до състояние на траен негативизъм и депресия.

Ако жената успее да надскочи тези модели, (всъщност, да надскочи себе си) ще се формира една абсолютно нова и уникална жена, способна да променя схемите си на поведение и свободно да избира собствената си съдба, да стане приветлива, сладка, запълнена, щастлива, с красив и светещ вътрешен свят, поставяща щастието вътре, а не извън себе си.

Истинската жена винаги е започвала като обикновена жена, но с тази разлика, че е работила дълго, системно и целенасочено върху себе си, което със сигурност е най -благородния и печеливш начин на съществуване.

Благороден, защото доколкото жената е успяла да се самоусъвършенства, тя непременно ще възпита и по-съвършени деца, които пък от своя страна ще подобрявaт света, а няма да са копия на несъвършенствата на родителите си.

Печеливш, защото духовното развитие, РАЗВИТИЕТО НА СЪЗНАТЕЛНО ВЪТРЕШНО СЪДЪРЖАНИЕ, единствено гарантира домогването до най –висше добро и на същинско щастие. «

Дарио Салас Сомер

РЗВИТИЕ НА ВЪТРЕШНИЯ СВЯТ

Духовният прогрес на индивида е нещо, което трябва да се случи в свещения храм на собствената му душа, а не в културната среда на човешкото съществуване.

Духовната истина е с възвишена чистота, тя не може да бъде изложена на страстите и консуматорската ненаситност на тълпата, да рискува превъзходството си или да се оцвети с причудливото тълкуване на онези, които нямат адекватна подготовка за най-благородното и величествено приключение, което човешките същества могат да предприемат: изследването и откриването на себе си – възвишения полет към скритите дълбини на вътрешната Вселена. Нито един астронавт не би могъл да се сравни с подобно безразсъдно начинание: да се издигне към срещата си с Бог през непознатия свят на вътрешната си Вселена – фантастичен микрокосмос, в който дръзкият търсач може да достигне до срещата със собствената си същност, до жизнения и духовния си произход, да открие Върховния Създател зад безсмъртния му дух ”.

Дарио Салас Сомер

ДЕПРЕСИЯ И ТРЕВОЖНОСТ

„За да се спестят време и усилия във все по-взискателния свят, в който живеем, създадох някои упражнения, които се състоят в това да извършваме рутинните движения от ежедневието си напълно осъзнато, по предварително обмислени стъпки. Така във всеки момент ще имаме ясно съзнание за всички онези механизирани движения, които обикновено правим и които дори не забелязваме. Тази техника е свързана с разчленяване на някои от ежедневните ни дейности на определени сегменти, чрез което постепенно да предизвикаме осъзнаване на собствената си личност. Целта на тази процедура е да създадем «понятие за Аз»- като за самоосъзнато същество. По този начин ще повишим будното си състояние и постепенно ще засилим потенциала на своята личност. Крайният резултат ще бъде издигане над вредните влияния, преодоляване на безпокойството и депресията, справяне с вътрешната несигурност и свенливост – поведение на осъзнати и рационални човешки същества».

Дарио Салас Сомер

ВЪТРЕШНА ЕКОЛОГИЯ (МОРАЛ ЗА XXI ВЕК)

За да живеем в хармония с Природата, е необходимо да се научим да обработваме информацията правилно, така че да можем да се трансформираме в общността на Мъдростта.

Използвайте Вътрешна Екология като етична опора за генериране на хармонични честоти, които ще ви позволят да променяте света, да благоприятствате хомеостазата между хората, Земята и Слънчевата система.

Разберете, че всичко, което правим, мислим и чувстваме се натрупва в ноосферата или менталния слой на земята, маркирайки еволюционния ход на планетата и на човека.

Съществува абсолютно невежество относно идеята за живот в хармония с Природата, като се вярва, че тази идея се свежда единствено до познатата ни екология. Всъщност, това което наистина е важно e Вътрешната екология, или науката за разбиране на нещата, разбиране на живота, разбиране на себе си, уважение и разбиране на другите.

Когато духовното съзнание се разпростира като вятъра в пустинята, истинското братство ще дойде на света ”.

Дарио Салас Сомер

КОЛКО СТРУВА ЧОВЕК

„Ако говорим за социалната оценка на човека, обикновено се оценява образа му, а не самия човек, т.е. дава се оценка нa „ призрак “, защото точно това e образа: нещо, което съществува във въображението, но не и в реалността, нещо, повлияно от капризите на модата и маркетинга.

Ако искаме да квалифицираме човекa такъв какъвто е, трябва непременно да се позовем на Битието, обикновено игнорирано, защото обществото харесва само външните изяви и пренебрегва дълбоката реалност. Забравеното и малко разглеждано „същество – Битие“ може обаче да претърпи дълбоко развитие на квинтесенцията си и да се превърне във възможно най -високата ценност във Вселената.

Възможността да живееш в Битието, от Битието и за Битието представлява, според най -висшите закони на Вселената, свръхуспех за човешката личност и може да доведе до най-дълбокото щастие, хармония, ред, последователност и мъдрост . От кого зависи? Само от теб».

Дарио Салас Сомер